Yas sırasında biraz huzur

Yas sırasında biraz huzur

Kederinizi Nezaketle Kontrol Etmek

3 nefes yeni mola

Yasemin İşler

4 Şubat 2021

Son zamanlarda keder ve yas sizi ziyaret etti mi?

Keder yolculuğunuzda kolaylıklar ve barışlar olsun. Size esenlik için nazik dileklerle yazıyorum.

Dilediğiniz zaman deneyebileceğiniz 3 nefeslik mini mola

Zorlukların ortasında rahatlık ve huzur dilemek için kendinize izin verin. Bir anlık huzur ve rahatlık sizin için nasıl olurdu?

Bu sizii nasıl hissettirirdi?

Huzur ve kolaylığı hayal ederek 3 derin ve kasıtlı nefes alırken.

Mümkünse huzuru ve kolaylığı hissetmek.

Sonra yaptığın şeye geri dön.

Kolaylık ve huzurdan bahsetmişken… ve Keder

Yas yolculuğunuzun herhangi bir noktasında ihtiyaçlarınızı karşılamak çok önemlidir. Kocam için yas tutarken, beni ve küçük oğlumuzu desteklemenin en iyi yollarını merakla ararken, neyin işe yaradığı ve kalbimde neyin doğru olduğu konusunda oldukça seçici oldum. Ailem için yas tutmaktan farklıydı ve bunların her biri farklıydı. Ve arkadaşlarım ve diğer yaşam olayları için yas tutmaktan daha farklı.

Beni iyileşmeye yönlendiren şeylerden biri, yas sürecime ve kendime nezaket ve sabır getirmekti. Öz şefkat, kendimizi zorlayarak sonuca ve başarıya odaklanan kültürümüzde alışık olabileceğimiz bir şey değil. Öz-şefkat kulağa zayıf gibi gelebilir, ancak yine de keder anları da dahil olmak üzere iç eleştirmenimizden daha motive edici ve destekleyici olacaktır.

Zorlukların ortasında biraz rahatlık ve huzur dilediğini kabul etmek ve bunu zihin-beden-kalpte hissettiğin gibi bir nezaketle sunmak harika bir uygulama olabilir. Çok fazla duygunun bir anda yüzeye çıkacağını hissediyorsanız, önce bir öğretmenin rehberliğinde yapmaya karar verebilirsiniz. Ayrıca buna çok yavaş, belki bir seferde 3 nefes alarak başlayabilir ve yavaş yavaş artırabilirsiniz.

Kendine şefkat göstermeye alışmak biraz zaman alabilir ve çok hızlı işe yaramazsa yavaş gitmek isteyebilirsiniz.

Yas tutmanın tek bir yolu yok. Yolculuğunuz sırasında bile, neyin işe yaradığını muhtemelen zamanla ve kaybınızın işlenmesine göre değiştireceğinizi görebilirsiniz.

Kalbinize şarkı söylüyorsa, aklınızı karıştırıyorsa, ruhunuza hitap ediyorsa veya yukarıdakilerin hepsi varsa, sizin için neyin işe yaradığını deneyin.

Başka bir zaman rahatsızlığa yönelmekten bahsedebiliriz. Her şeye rağmen, bir şey önerecek olsaydım, o da yavaş ilerlemek olurdu.

İyi Dileklerle,

Yasemin

4 Şubat 2021