Yas, Keder, Eşit Fırsatlar

Yas, Keder, Eşit Fırsatlar

Yasemin İşler

2 Ekim 2018

 

 

Yas, eşit fırsatlara sahip bir insan deneyimidir. Yas geldiği zaman, yer, sınır, sosyal statü ne olursa olsun, kalp acıyı hissedecektir. Bir gün mutlu ve iyi olabiliriz. Ertesi gün bir kayıp, varoluş duygumuzu paramparça edebilir. Hayatın anlamı bulanık, kafa karıştırıcı, çok sorgulanabilir hale gelebilir.

 

Keder tam yalnızlığımızı talep edebilir çünkü orada soluklanmak için kalbimizin içine çekilmemiz gerekir. Veya artık ait olmadığımıza ve başkaları arasında olmaktan kaçınmamız gerektiğine inandırmak için bizle oyunlar oynayabilir.

 

Keder, bizi her zamanki gibi bir hikaye anlatıcısına dönüştürebilir veya mümkün olduğunu bilmediğimiz şekillerde ifade edilmesine izin verebilir.

 

Keder, cesaretimizle oyun oynayabilir, bizi bir sonraki tetikleyicinin çok yakında olacağından korkutabilir ve bizi ayakta tutabilecek her şeyden kaçınmaya itebilir.

 

Keder suçluluk, korku ve öfkeyi davet edebilir.

 

Keder, öz değerimizden, bilme duygumuzdan veya felaketlerden kaçınma becerilerimizden şüphe ederek bizi kendimize karşı çevirebilir.

 

Keder, kendimizi görmemiz için bizi açar. Sonra kendimizi nasıl birleştireceğimizi görmek için sabırla bekler.

 

Kederin, karanlık ve aydınlık, bilinen ve görülen, yaşanan ve ifade edilen, onurlandırılan ve saygı duyulan, tanık olunan ve eşlik edilen, sorgulanan ve hakkında yazılan, hoş karşılanan ve uzaklaştırılan 10.000 yolu olacaktır.

 

Acılarımızın dile gelmesine, paylaşılmasına izin verelim.

 

Kıymetimizi hep bilelim.

 

Acının ortasında kolaylık ve huzuru tanıyalım.

 

Siz ve kederiniz burada hoş karşılanırsınız, olduğunuz gibi.